19 μυστικά ο τεχνικός αποφράξεων δεν θα σας πει!

19-μυστικα-τεχνικος-αποφραξεων-δεν-θα-σας-πει

Σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε στιγμή προβλήματα με τις σωληνώσεις σας, θα χρειαστεί να διαβάσετε αυτές τις συμβουλές από Αποφράξεις Αντωνίου. Οι τεχνικοί αποφράξεων δεν αποκαλύπτουν εύκολα τα μυστικά του επαγγέλματός του.

Δεν αντέχουν όλοι οι οι ιδιοκτήτες σπιτιών ή επιχειρήσεων να λερώνουν τα χέρια τους με εργασίες απόφραξης στον χώρο τους. Οπότε συνειδητοποιείτε ότι αν καλέσετε κάποιον τεχνικό θα σας στείλουν όποιον είναι διαθέσιμος. Παρά ταύτα, η αποφρακτική Αντωνίου μοιράστηκε μαζί μας 19 μυστικά απόφραξης σωληνώσεων που κανένας τεχνικός δεν θα σας πει, γιατί θα πρέπει να ξέρετε τουλάχιστον τα βασικά.

1. Προσπαθήστε να μην πετάτε είδη υγιεινής στην τουαλέτα

Προσπαθήστε να μην πετάτε ταμπόν ή μαντηλάκια στην τουαλέτα σας. Δεν είναι βιοδιασπώμενο υλικό και μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα αργότερα. «Οι τουαλέτες είναι πιο αποτελεσματικές στο νερό τώρα από ό, τι πριν από 20 χρόνια, οπότε δεν υπάρχει αρκετός καιρός για να ξεφορτωθούμε τα σκουπίδια», λέει ο Γιώργος Αντωνίου, υπεύθυνος της αποφρακτικής εταιρείας Αντωνίου στην Αθήνα.

2. Προσπαθήστε να μην ξεπλύνετε το μαγειρικό λάδι

«Προσπαθήστε να μην ρίχνετε λάδια στον νεροχύτη σας. Σκουπίστε το δοχείο σας με χαρτοπετσέτες και κάψτε τα ». Το λάδι μπορεί να γίνει σκληρό και μπορεί να σχηματίσει λιπώδη μάζες στις σωληνώσεις σας.

3. Ελέγξτε τις σωληνώσεις πριν αγοράσετε νέο σπίτι

Αγορά σπιτιού; Διαθέστε έναν τεχνικό να ελέγξει την υδραυλική εγκατάσταση αποχέτευσης με μια κάμερα. Ελέγξετε τις ρίζες, την αποχέτευση και διάφορα θέματα που δεν είναι τακτικά αντιληπτά στους απλούς κατοίκους ενός σπιτιού. Το να ξοδέψετε κάποια χρήματα προληπτικά σε μια εξέταση θα μπορούσε να σας σώσει αρκετές χιλιάδες αργότερα σε μια πιθανή πλημμύρα ή βλάβη απόφραξης. Σε όλες τις επιδιορθώσεις στο σπίτι, εστιάστε σε αυτό που το σπίτι σας σας δείχνει ήδη τα σημάδια.

4. Μάθετε αν υπήρχαν ρεματιές κοντά στο σπίτι σας

Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τι αριθμό κλήσεων λαμβάνουμε από άτομα που φωνάζουν ότι το σπίτι τους πλημμυρίζει και δεν έχουν ιδέα από που έρχονται τα νερά.”, μας λένε οι Αποφράξεις Αντωνίου. Η περιοχή όπου υπήρχε δευτερεύουσα πηγή νερού είναι ένα από τα 19 μυστικά που κάθε κάτοχος ακινήτου πρέπει να γνωρίζει για να αφαιρέσει μετρητά κατά την αγορά και να προλάβει τεράστιες μελλοντικές βλάβες.

5. Προσέξτε που πέφτουν οι τρίχες όταν χτενίζεστε

Σε περίπτωση που οι γυναίκες του σπιτιού είναι τύπου Rapunzel αγοράστε ένα φίλτρο αποχέτευσης ή ζητήστε να χρησιμοποιούν μια χαρτοπετσέτα για να καθαρίσουν τον νιπτήρα.

6. Μην χρησιμοποιείτε βόμβες καθαρισμού

Χρησιμοποιώντας ειδικές βόμβες απόφραξης μοιάζει σαν να πετάτε “χειροβομβίδα μέσα στο πηγάδι.” Αντίθετα, ο Αντωνίου προτείνει να ξεπλένετε τις σωληνώσεις σας κάθε εβδομάδα με μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας και ένα φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε το μείγμα να φουσκώσει στον σωλήνα για δέκα λεπτά, και ύστερα ρίξτε ζεστό νερό.

7. Προγραμματίστε την απόφραξη ανάλογα με τις ανάγκες σας

Πληρώστε με τη δραστηριότητα, όχι συνεχώς. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές απόφραξης που μπορείτε να θυμηθείτε. Αν δεν μένετε σε πολυκατοικία που απαιτείται προγραμματισμένη απολύμανση και απόφραξη, επιλέξτε να αποφασίζεται εσείς για το πότε χρειάζεται.

8. Να καθαρίσουν τα άλατα στη ντουζιέρα

Πραγματικά, είναι αντίθετο με τις οδηγίες απόφραξης που έχουν οι τεχνικοί αποφράξεων. Ωστόσο, μπορεί να ασχοληθούν και να σας καθαρίσουν τα άλατα της ντουζιέρας αν το ζητήσετε ευγενικά και υπάρχει χρόνος.

9. Είναι τεχνικοί για αποφράξεις, όχι πολυτεχνίτες

Δεν είναι φροντιστές, ηλεκτρολόγοι ή μηχανικοί αυτοκινήτων. Προσπαθήστε να μην ζητήσετε καθοδήγηση για πράγματα που δεν ανήκουν στο σύνολο των εργασιακών τους ευθυνών. Σε κάθε περίπτωση, θα σας βοηθήσουν έστω και μία φορά, αν μπορούν.

10. Η λαβή τουαλέτας είναι μια απλή βλάβη

Λογικό είναι κατά τη χρήση να πατάτε συνεχώς τη λαβή τουαλέτας… Πρέπει να αντικαταστήσετε τη βαλβίδα στο καζανάκι. Το ανταλλακτικό κοστίζει 10€ και είναι μια απλή διαδικασία. Ο τεχνικός που θα περάσει την είσοδο θα σας χρεώσει με την εργατοώρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν χρειάζεται ο τεχνικός!

11. Ξεβιδώστε τη βίδα στο σιφόνι για να το καθαρίσετε

Απλά ξεβιδώστε το πάνω μέρος του σιφονιού και καθαρίστε άφοβα τον σωλήνα. Μην τοποθετείτε φλούδες λεμονιού στο σιφόνι του νιπτήρα για να το μυρίζει καλύτερα. Αυτό απλά θα επιταχύνει το βούλωμα του νεροχύτη σας.

12. Να ελέγχετε τον μετρητή νερού

Ψάχνετε για μια απλή μέθοδο για να κατανοήσετε γιατί ο λογαριασμός νερού σας είναι παράξενα υψηλός; Κλείστε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένου τη βαλβίδα για τη δεξαμενή θερμαινόμενου νερού. Στην περίπτωση που οι αριθμοί του μετρητή σας συνεχίσουν να κινούνται, καλέστε έναν υδραυλικό από την εταιρεία Αποφράξεις Αντωνίου – μπορεί να έχετε μια κρυφή τρύπα μέσα σε ένα διαχωριστικό ή κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

13. Προσπαθήστε να μην τοποθετείτε πράγματα πάνω στους σωλήνες

Προσπαθήστε να μην κρεμάτε ρούχα στα ακάλυπτα σημεία των σωληνώσεών σας. Μπορούν να σπάσουν και να πλημμυρίσουν τον χώρο.

 

14. Αλλάξτε εύκολα το κάθισμα της τουαλέτας

Οι γυναίκες δυσκολεύονται να αλλάξουν το κάθισμα της τουαλέτας και ζητούν από τους συζύγους τους να κάνουν τον υδραυλικό. Στην περίπτωση που το κάθισμα είναι παλιό και έχει μεταλλικούς συνδετήρες, πιθανότατα να πρέπει να το κόψετε με ένα πριόνι και όχι να το ξεβιδώσετε. Ένα γαλλικό κλειδί μπορεί να γλιστρήσει από τα χέρια σας, βλάπτοντας το μπολ της τουαλέτας και ματώνοντας τις αρθρώσεις σας.

15. Αποφύγετε να διορθώσετε βλάβες που απαιτούν τεχνογνωσία

Οι περισσότερες κλήσεις που λαμβάνουν οι τεχνικοί αποφράξεων αφορούν βλάβες που οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να διορθώσουν DIY και χειροτέρεψαν το πρόβλημα. Προσπαθήστε να εκτιμήσετε το βάθος της βλάβης πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε μόνοι σας. Ό, τι κι αν αποφασίσετε, μην αφήσετε κανέναν να επηρεάσει τη γνώμη σας για βλάβες που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε DIY (Do-it-yourself).

16. Μην παραβλέπετε τις διαρροές

Οι μικρές σταγόνες νερού μπορούν να σπαταλήσουν περισσότερα από οκτώ κυβικά νερού την ημέρα, και μια συνεχής λειτουργία μπορεί να σπαταλήσει πάνω από 200 κυβικά νερού, μέρα με τη μέρα. Στην περίπτωση που τα παραβλέψετε, θα το πληρώσετε όταν εμφανιστεί ο λογαριασμός νερού. Οι διαρροές που σχηματίζουν μπάρες και φούσκωμα σε τοίχους ή πλακάκια είναι ένας κίνδυνος στο σπίτι που δεν πρέπει ποτέ να παραβλέψετε.

17. Θα ελέγξουμε όποια βλάβη έχετε

Χωρίς αμφιβολία, οι τεχνικοί αποφράξεων θα ελέγξουν ακόμη και τις βαλβίδες κάτω από το νεροχύτη σας δωρεάν αφού ολοκληρώσουν την εργασία που ανέλαβαν. Απλώς ζητήστε το! Το ισοδύναμο ισχύει για τον έλεγχο της πίεσης του νερού σας.

18. Καλέστε έναν εξουσιοδοτημένο τεχνικό αποφράξεων

Προσπαθήστε να μην πέσετε θύμα οποιουδήποτε τυχάρπαστου “τεχνικού” που διαφημίζει τις εργασίες του σε ομάδες στο Facebook ή σε δωρεάν ιστοσελίδες, μας εφιστούν την προσοχή η Αποφράξεις Αντωνίου Αθήνα.

Υπάρχει εθνικό πρότυπο για τη χορήγηση αδειών. Μερικοί τεχνικοί δεν εξουσιοδοτούνται από το κράτος, άλλα από τις περιοχές στις οποίες εργάζονται. Επικοινωνήστε με εξουσιοδοτημένο τεχνικό της περιοχής σας. Οι Αποφράξεις Αντωνίου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την Αττική.

19. Η βλάβη στο νερό είναι δαπανηρή

Η βλάβη στο νερό είναι η κύρια πηγή εξόδων ενός σπιτιού, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 40 τοις εκατό. Οι πλημμύρες και οι αποφράξεις αποχετεύσεων που προκαλούνται συχνά από σταδιακή βροχόπτωση, ευθύνονται για τα περισσότερα ζητήματα.

Προσπαθήστε να μην αφήσετε αυτά τα ζητήματα να οδηγήσουν σε σοβαρότερες βλάβες στον χώρο σας. Μην περιμένετε να δείτε το πρόβλημα να διογκώνεται για να το αποδεχτείτε και να το επιλύσετε. Ακολουθήστε τις 19 συμβουλές της εταιρείας Αποφράξεις-Αντωνίου και αφήστε τις βλάβες στα χέρια των ειδικών.

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις:

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.