Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες για ελλιπή μέτρα ασφαλείας

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες για ελλιπή μέτρα ασφαλείας

«Με δυσάρεστο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας για απολύσεις που οδηγούν σε προβλήματα ασφαλείας στη λειτουργία των εγκαταστάσεων’, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου στην περιοχή της Νέας Καρβάλης του δήμου Καβάλας.

Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Μπορεί η Διοίκηση της εταιρείας να μιλούσε για αναληθείς κατηγορίες, η μεγάλη σε έκταση και διάρκεια φωτιά όμως σε δεξαμενή των πετρελαίων το Σάββατο, αποδεικνύει δυστυχώς ότι η ασφαλής λειτουργία δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρησιμοποίηση, χωρίς εμπειρία και εξειδίκευση προσωπικού,  αλλά και γενικότερα για τους κινδύνους που απορρέουν από τις απαράδεκτες αποφάσεις της Energean.

Tα ερωτήματα που προκύπτουν μετά το ατύχημα είναι πολλά με βασικότερο το ερώτημα: πού είναι η ασφάλεια για την οποία βεβαίωνε το αρμόδιο Υπουργείο και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όλους τους προηγούμενους μήνες η εταιρεία; 

Η ασφαλής λειτουργία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εγγύησης που δίνουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι παρά τις ικανότητές τους βρέθηκαν στο δρόμο. Γιατί η μόνη λύση είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον με ασφάλεια τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους, όσο και για την τοπική κοινωνία».

Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.