Επίθεση χάκερ δέχθηκε η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Επίθεση χάκερ δέχθηκε η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Επίθεση χάκερ δέχθηκε η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (RFEF), η οποία με επίσημη ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι «θα αναφέρει στην εθνική αστυνομία την κλοπή πληροφοριών από τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, καθώς και ιδιωτικές συνομιλίες με κείμενο και ήχο των επικεφαλής της ομοσπονδιακής οντότητας. Όλα δείχνουν ότι οι πληροφορίες κλάπηκαν παράνομα από τα ιδιωτικά τερματικά του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα».

Σύμφωνα με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είναι πιθανό ότι αυτές οι ιδιωτικές πληροφορίες, «που αποκτήθηκαν παράνομα και με ξεκάθαρους εγκληματικούς σκοπούς», έχουν προσφερθεί σε διάφορα μέσα ενημέρωσης. Ένα συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η RFEF μετά από επικοινωνία με δημοσιογράφο που περίμενε την επικείμενη δημοσίευση του εν λόγω υλικού.

Τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης, ανέφερε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, «δήλωσαν ότι είχε λάβει, μέσω τρίτων, εμπιστευτικά συμβόλαια, ιδιωτικές συνομιλίες WhatsApp, email και άφθονη τεκμηρίωση στο πλαίσιο της διαχείρισης της RFEF, που αν είναι αυθεντικά, περιλαμβάνουν έγκλημα αποκάλυψης μυστικών και παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων που δέχθηκαν επίθεση».

Για το λόγο αυτό, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έφερε τα στοιχεία αυτά υπόψη του Τμήματος Ασφάλειας και Ακεραιότητας, το οποίο θα καταγγείλει την εγκληματική ενέργεια στα αρμόδια όργανα.

«Εδώ και αρκετούς μήνες, η Ομοσπονδία και οι ηγέτες της έχουν γίνει αντικείμενο απόπειρων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, όπως το hacking και το phishing, οι οποίες αναφέρθηκαν αμέσως στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου», συνεχίζει το σημείωμα.

«Οι επιθέσεις οδήγησαν την ομοσπονδιακή υπηρεσία να προσλάβει μια εταιρεία που ειδικεύεται στο θέμα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του απειλούμενου περιεχομένου, να αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας και να αποτρέψει, στο μέτρο του δυνατού, μελλοντικές επιθέσεις. Σε αυτή τη διαδικασία, σε συντονισμό με το Τμήμα Ασφάλειας και Ακεραιότητας της RFEF, έγινε backup του υλικού τριών στελεχών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας», κατέληξε η RFEF.

Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.