Έβαν Ρέιτσελ Γουντ: Έντονη κριτική για τη συμμετοχή της σε ταινία για τη Χιροσίμα

Έβαν Ρέιτσελ Γουντ: Έντονη κριτική για τη συμμετοχή της σε ταινία για τη Χιροσίμα


Η Αμερικανίδα ηθοποιός Έβαν Ρέιτσελ Γουντ είναι μία ακόμη διάσημη που δέχεται σφοδρή κριτική, επειδή συμμετέχει σε μια ταινία βασισμένη σε ιστορία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά ένα πρόσωπο που δεν ανήκει στη λευκή φυλή –ωστόσο, στην κινηματογραφική εκδοχή, η προσοχή εστιάζεται στην εκπρόσωπο της λευκής φυλής.

Το «Variety», σε δημοσίευμά του, γνωστοποίησε πρώτο ότι η Γουντ θα ενταχθεί στο καστ της ταινίας «One Thousand Paper Cranes» (Χίλιοι Χάρτινοι Γερανοί) με τον Τζιμ Στέρτζες και την Γιαπωνέζα ηθοποιό Σινόμπου Τερατζίμα.

Η 31χρονη ηθοποιός θα υποδυθεί τη θεατρική συγγραφέα από τον Καναδά, Έλενορ Κόερ, η οποία κυκλοφόρησε μία παιδική ιστορία το 1977 για την αληθινή ιστορία της Σαντάκο Σασάκι, νεαρής που επέζησε από την έκρηξη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, νόσησε από λευχαιμία από τη βόμβα και δίπλωσε 1000 χάρτινους γερανούς για να πραγματοποιηθεί μία ευχή της.

Πολλοί Αμερικανοί ασιατικής καταγωγής εξέφρασαν αντιδράσεις, επειδή η πλοκή της ταινίας είναι επικεντρωμένη στην Κόερ. «Υπάρχουν χιλιάδες συναρπαστικές ιστορίες από τους επιζώντες της Χιροσίμα που θα ήθελα να ακούσω. Θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα η ταινία, αν η ιστορία παρουσιαζόταν μέσα από τα μάτια της ίδιας της Σασάκι. Όχι μέσα από τα φίλτρα του λευκού/αμερικανικού φακού» έγραψε χρήστης στο Twitter.

Έβαν Ρέιτσελ Γουντ: Έντονη κριτική για τη συμμετοχή της σε ταινία για τη Χιροσίμα

Η Έλενορ Κόερ έγραψε το παιδικό βιβλίο μυθοπλασίας «Η Σαντάκο και Χίλιοι Χάρτινοι Γερανοί» και έκανε την ιστορία γνωστή σε όλο τον κόσμο ενισχύοντας την κληρονομιά της Σαντάκο για ειρήνη και ελπίδα μέσω του ισχυρού συμβόλου που δημιούργησε» εξήγησε ο σκηνοθέτης. Ανέφερε ακόμη ότι η οικογένεια της Σαντάκο, το Μουσείο Ειρήνης της Χιροσίμα και η Επιτροπή Κινηματογράφου της Χιροσίμα στηρίζουν το κινηματογραφικό έργο «στο οποίο καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να προστατευθεί η αυθεντικότητα της ιστορίας της Σαντάκο και ό,τι αντιπροσωπεύει».





Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.