Γλυπτό της Τερέζα Μέι «καρατομείται» από το Brexit

Γλυπτό της Τερέζα Μέι «καρατομείται» από το Brexit


Γιγαντιαίο γλυπτό από άμμο αποκαλύφθηκε στο Φεστιβάλ του Γουέστον σούπερ Μέιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Εικονίζει το κεφάλι της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, στη βάση μιας γκιλοτίνας πάνω στην οποία αναγράφεται η λέξη «Brexit».

Η Μέι δεν είναι μόνη της σε αυτό το έργο. Τη συνοδεύουν δύο άλλα γλυπτά από άμμο, ομοιώματα των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι «χειροκροτούν το γεγονός ότι η Τερέζα Μέι προσπαθεί να αποκόψει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρώπη», εξήγησε ο Ολλανδός καλλιτέχνης Γιοχάνες Χόγκεμπρινκ σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook. «Όμως, κάνοντάς το, κόβει και το δικό της κεφάλι», πρόσθεσε.

«Ελπίζω ότι η Τερέζα Μέι θα έλθει, θα δει (το γλυπτό) και θα τα σταματήσει όλα» (σ.σ. το Brexit), συνέχισε ο δημιουργός του έργου. «Ίσως και άλλοι άνθρωποι να αλλάξουν άποψη για να μείνει τελικά η Βρετανία στην ΕΕ επειδή ενωμένοι, είμαστε πιο δυνατοί», κατέληξε.

Γλυπτό της Τερέζα Μέι «καρατομείται» από το Brexit

Ο δήμος του Νορθ Σόμερσετ από την πλευρά του έκανε λόγο για «μια τέχνη που προκαλεί κάποιον να σκεφτεί», υπενθυμίζοντας ότι η πόλη είχε επιλεγεί στο παρελθόν από τον διάσημο καλλιτέχνη του δρόμου Μπάνκσι «για να περάσει τα ισχυρά μηνύματά του».

 

Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.