Οι κυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν το Κίεβο

Οι κυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν το Κίεβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, λέγοντας ότι η χώρα του θα θριαμβεύσει επί των ρωσικών δυνάμεων.

Όπως είπε, οι κυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν το Κίεβο και «σημεία-κλειδιά γύρω από την πόλη».

Είπε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα κερδίσουν και επέκρινε την παραπληροφόρηση. «Σταματήστε αυτούς που λένε ψέματα, ή προσπαθούν να σας πουν ψέματα ή μας λένε ψέματα. Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί, παγκοσμίως ως άνθρωποι», σημείωσε. 

«Ο στρατός μας, η εθνική μας φρουρά, η εθνική μας αστυνομία, η άμυνα του εδάφους μας, η ειδική υπηρεσία, οι υπήκοοι της Ουκρανίας, παρακαλώ συνεχίστε. Θα νικήσουμε. Δόξα στην Ουκρανία», είπε επίσης. 

Αναφερόμενος στην ουκρανική άμυνα είπε ότι οι δυνάμεις αναστέλλουν επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις. «Γνωρίζουμε ότι υπερασπιζόμαστε τη γη μας και το μέλλον των παιδιών μας. Το Κίεβο και οι βασικές περιοχές ελέγχονται από τον στρατό μας», είπε χαρακτηριστικά, και συνένισε: «Οι κατακτητές ήθελαν να στήσουν την μαριονέτα τους στην πρωτεύουσά μας. Δεν τα κατάφεραν. Στους δρόμους μας, γινόταν ένας σωστός αγώνας. Ο εχθρός χρησιμοποιούσε όλα του τα όπλα, πυροβολικό, αλεξιπτωτιστές, όλα του τα όπλα. Χτυπούν κατοικημένες περιοχές, προσπαθούν να καταστρέψουν τις ενεργειακές υποδομές και όλοι πρέπει να μας βοηθήσουν να σταματήσουμε αυτή την κατοχή».

Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.