Η μάχη δύο ποντικών στο μετρό του Λονδίνου: Η εντυπωσιακή φωτογραφία που απέσπασε βραβείο

Η μάχη δύο ποντικών στο μετρό του Λονδίνου: Η εντυπωσιακή φωτογραφία που απέσπασε βραβείο


Εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποιούν το μετρό του Λονδίνου, δεν αποκλείεται να έχουν παρατηρήσει μικρά ποντίκια να τρέχουν κατά μήκος των σταθμών.

Δύο από αυτά τα μικρόσωμα τρωκτικά – και η ψήφος του κοινού – χάρισαν σε έναν φωτογράφο από το Λονδίνο το βραβείο «best of the rest» στην κατηγορία «φωτογραφία άγριας ζωής της χρονιάς», σύμφωνα με το BBC.

Οι οπαδοί του ετήσιου διεθνούς φήμης διαγωνισμού που απονέμονται από το μουσείο φυσικής ιστορίας της βρετανικής πρωτεύουσας κλήθηκαν να ταξινομήσουν μερικές από τις εικόνες που δεν κέρδισαν τα κορυφαία βραβεία τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά ήταν παρόλα αυτά ήταν εντυπωσιακές.

Περίπου 28.000 ψήφισαν υπέρ του… καβγά στον σταθμό του μετρό, με πρωταγωνιστές δύο ποντίκια, χαρίζοντας στον Σαμ Ρόουλεϊ την κορυφή στην κατηγορία «best of the rest».

Όσο για την ιστορία της φωτογραφίας; Ένα βράδυ, ο Σαμ Ρόουλεϊ κατέγραψε με τον φακό του τα δύο ποντίκια να μάχονται πάνω από μια μπουκιά φαγητό σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στάθηκε τυχερός με αυτήν την λήψη, ωστόσο φάνηκε και ιδιαίτερο επίμονος και υπομονετικός, καθώς φωτογράφιζε τα τρωκτικά του μετρό επί πέντε ημέρες, σε αναζήτηση της τέλειας φωτογραφίας.

Με πληροφορίες από BBC

 

Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.