ΚΕΔΕ: Πέντε προτάσεις για το επιτελικό Κράτος

ΚΕΔΕ: Πέντε προτάσεις για το επιτελικό Κράτος


Τις προτάσεις της ΚΕΔΕ επί του νομοσχεδίου για το επιτελικό Κράτος κατέθεσε σήμερα στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης. 

Οι προτάσεις, που κοινοποιήθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της Ένωσης.

Ειδικότερα, η ΚΕΔΕ προτείνει:

1. Να προστεθεί στις Αρχές καλής διακυβέρνησης και χρηστής διοίκησης η «Αρχή της Εγγύτητας παροχής των υπηρεσιών» (άρθρο 19).

2. Το υπουργείο Εσωτερικών, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών θεμάτων, να υποστηρίζει τις περιφέρειες και τους δήμους στην «Καλή Νομοθέτηση» (άρθρο 25).

3. Τα υπουργεία, όταν εκπονούν τα ετήσια Προσχέδια Δράσης τους, να ζητούν τις προτάσεις των περιφερειών και γενικότερα της Αυτοδιοίκησης. Να επικαιροποιηθεί ο Ν. 1622/1986, περί Δημοκρατικού Προγραμματισμού (άρθρο 52).

4. Σύνδεση των επτά Αυτοτελών Υπηρεσιών Εποπτείας ΟΤΑ με το δημιουργούμενο ενιαίο σύστημα ελεγκτικών μηχανισμών (άρθρο 82).

5. Να διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη του ο δήμαρχος σε κάθε μετακίνηση δημοτικού υπαλλήλου στο πλαίσιο του θεσμού της κινητικότητας (άρθρο 108).

Στην εισήγησή του, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο περιέχει σημαντικές διατάξεις που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά και ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός επιτελικού Κράτους.

«Απαιτείται ένα κράτος πολυεπίπεδο  και επιτελικό. Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης οφείλει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη κατάσταση στη Δημόσια Διοίκηση και στην Αυτοδιοίκηση» είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.