Κορωνοϊός: Το «πείραμα» της Βαρκελώνης

Κορωνοϊός: Το «πείραμα» της Βαρκελώνης


Μετά από την Ισπανία και το πείραμα που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη με την πραγματοποίηση συναυλίας στη μεταβατική περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, σειρά παίρνει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές του Μουσικού Φεστιβάλ Kendal Calling στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην πραγματοποίησή του εντός του 2021, και ανακοίνωσαν τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Πάρο Lake District με τους Stereophonics, Supergrass, The Streets και Dizzee Rascal, στο τέλος Ιουλίου. Επιπλέον, θα εμφανιστούν οι Lowther Deer Park, Blossoms, Craig David, The Kooks, DMAs και Pale Waves.

Αναφερόμενοι στην επάνοδο του Φεστιβάλ, οι συνιδρυτές του Άντι Σμιθ και Μπεν Ρόμπινσον τόνισαν: «Είναι υπέροχο που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την επάνοδο του Kendal Calling το 2021. Το γεγονός ότι δεν ήμασταν σε θέση να γιορτάσουμε μαζί στα χωράφια πέρυσι έχει αυξήσει την προσμονή να επιστρέφουμε αυτόν τον Ιούλιο με ονόματα που αποδεικνύουν πραγματικά τι είναι το Kendal Calling».

Κορωνοϊός: Το «πείραμα» της Βαρκελώνης

Από τότε που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε σχέδια για σταδιακή άρση του lockdown μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ορισμένα Φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του Reading & Leeds, αποκάλυψαν ότι τώρα ελπίζουν να προχωρήσουν, ως συνήθως, το 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως με σχετική ανάρτησή τους στα social media οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως τα εισιτήρια είναι ήδη sold out.

Κορωνοϊός: Το «πείραμα» της Βαρκελώνης

Άλλα μουσικά Φεστιβάλ όπως τα Parklife, Wireless και TRNSMT αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής τους, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το Kendal Calling, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2021.

Κορωνοϊός: Το «πείραμα» της Βαρκελώνης

Το πείραμα της Βαρκελώνης

Πέντε χιλιάδες φαν της ροκ μουσικής, απόλαυσαν μια πραγματική συναυλία μετά την ολοκλήρωση μιας αυθημερόν εξέτασης κορωνοϊού, σε ένα τεστ για την αποτελεσματικότητα των μέτρων στην πρόληψη μετάδοσης του ιού σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο μόνος κανόνας στο σόου ήταν η αυστηρή χρήση υψηλής ποιότητας προστατευτικών μασκών προσώπου, που παρέχονταν από τους διοργανωτές της συναυλίας.

Κορωνοϊός: Το «πείραμα» της Βαρκελώνης

Η εμφάνιση του ισπανικού ροκ συγκροτήματος Love of Lesbian είχε την ειδική άδεια των ισπανικών υγειονομικών αρχών. Ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται άνω των τεσσάρων ατόμων σε κλειστούς χώρους, η συναυλία αυτή ήταν διαφορετική. «Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τότε που εμφανιστήκαμε ως συγκρότημα», είπε η τραγουδίστρια Santi Balmes στο κοινό. «Αυτή είναι η αλήθεια. Μερικοί από τους μουσικούς κλαίνε, εδώ» πρόσθεσε.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων έκαναν ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου το πρωί πριν από τη συναυλία. Eκείνοι με αρνητικά αποτελέσματα έλαβαν έναν κωδικό στα κινητά τους, για να επικυρώσουν τα εισιτήριά τους για τη συναυλία στις 7 μ.μ.

Κορωνοϊός: Το «πείραμα» της Βαρκελώνης

Άτομα με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο ή άτομα που ήρθαν σε επαφή με κάποιον που μολύνθηκε από τον COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες κλήθηκαν να μην εγγραφούν στη συναυλία.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ήταν η πρώτη εμπορική εκδήλωση με κοινό που πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη κατά την πανδημία.

Κορωνοϊός: Το «πείραμα» της Βαρκελώνης

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμάνθηκαν από 23 έως 28 ευρώ και εξαντλήθηκαν αμέσως. Περιλάμβαναν το κόστος του τεστ και της μάσκας προσώπου που ήταν υποχρεωτική.

Η συναυλία υποστηρίχθηκε από τις τοπικές αρχές και από ειδικούς του Ιδρύματος The Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation της Βαρκελώνης, το οποίο διοργάνωσε επίσης μια μελέτη γύρω από μια μικρότερη συναυλία 500 ατόμων τον Δεκέμβριο. Τα αποτελέσματα αυτής της προκαταρκτικής μελέτης έδειξαν ότι ο προ-έλεγχος με τεστ αντιγόνων και η χρήση μάσκας προσώπου πέτυχαν στην πρόληψη των λοιμώξεων μέσα στη συναυλία, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν κανόνες για τήρηση κοινωνικών αποστάσεων.

Κορωνοϊός: Το «πείραμα» της Βαρκελώνης

Εκτός από το ότι είναι 10 φορές μεγαλύτερη από τη συναυλία του Δεκεμβρίου, αυτή τη φορά δεν υπήρχε ομάδα ελέγχου, έξω από την αίθουσα συναυλιών.

Αντ’ αυτού, οι συμμετέχοντες της συναυλίας συμφώνησαν ότι οι αρχές δημόσιας υγείας μπορούν να ενημερώσουν την ομάδα του Revollo εάν εμφανίσουν κορωνοϊό τις εβδομάδες μετά τη συναυλία.

Με αυτές τις πληροφορίες, η ομάδα του Revollo θα κάνει μια ανάλυση των ποσοστών μόλυνσης μεταξύ των 5.000 ατόμων σε σύγκριση με εκείνη του γενικού πληθυσμού, για να δει αν υπάρχουν διαφορές που θα μπορούσαν να καταδείξουν αυξημένη μετάδοση στη συναυλία.

Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.