«Λαβύρινθος»: Εγκατάσταση – αναφορά στο «Squid Game», στη Σεούλ

«Λαβύρινθος»: Εγκατάσταση - αναφορά στο «Squid Game», στη Σεούλ


Μια τριγωνική εγκατάσταση από τον Οίκο μόδας Bottega Veneta, με τίτλο «MAZE (Λαβύρινθος)», εμφανίστηκε μυστηριωδώς σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων στη Σεούλ.

Δεν περιέχει προϊόντα του Οίκου, αλλά είναι γεμάτη με τους οπτικούς κώδικες του Bottega Veneta, όπως αυτοί καθορίστηκαν από τον διευθυντή δημιουργικού Daniel Lee. Ολόκληρη η εγκατάσταση είναι σε χρώμα ανοιχτό πράσινο, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει σφραγίσει την εικόνα του ιταλικού Οίκου, ιδιαιτέρως τις τσάντες χειρός «The Pouch» και «The Jodie».

Με το απόκοσμο χρώμα του και τον συνδυασμό μεταλλικών και μαλακών υλικών, ο «Λαβύρινθος» γεννά φόβο και είναι, ταυτόχρονα, παιγνιώδης. Κάποιοι έχουν ήδη υπαινιχθεί αναφορά στη σειρά «Squid Game» του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Dong-hyuk Hwang. Άλλοι υποστηρίζουν ότι έχει αναφορές στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών.

«Λαβύρινθος»: Εγκατάσταση - αναφορά στο «Squid Game», στη Σεούλ

Ωστόσο, η εγκατάσταση ζωντανεύει ένα παιδικό παιχνίδι για ενήλικες και έναν χώρο που είναι μίνιμαλ, αποπροσανατολιστικός και για κάποιους, ίσως, και άβολος.

«Λαβύρινθος»: Εγκατάσταση - αναφορά στο «Squid Game», στη Σεούλ

Τα τοιχώματα στο κέντρο του «Λαβυρίνθου» είναι ντυμένα με μαλακές γλυπτές κατασκευές σαν ψεύτικες ουρές αλεπούδων, σε παπαγαλί χρώμα· προσφέρουν ζεστασιά, άνεση και ιδιωτικότητα στα πολλαπλά επίπεδα των διάφανων μεταλλικών περιφράξεων. Συνολικά, η εγκατάσταση έχει το σχήμα ενός τριγώνου μνημειωδών διαστάσεων.

Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.