Πώς θα είναι οι διακοπές στη Γερμανία

Πώς θα είναι οι διακοπές στη Γερμανία


Από την έντυπη έκδοση

Deutsche Welle

Από τις αρχές της εβδομάδας ο τουρισμός και ο κλάδος της εστίασης στη Γερμανία έχουν αρχίσει να βλέπουν και πάλι φως στην άκρη του τούνελ μετά την επιβεβλημένη από την πανδημία καθυστέρηση έναρξης της φετινής σεζόν.

Πλέον όμως οι τουρίστες μπορούν να σχεδιάζουν και πάλι τις διακοπές τους στις γερμανικές ακτές. Τα κρατίδια του τουριστικού βορρά στη Βόρεια Θάλασσα και στη Βαλτική ανακοίνωσαν τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος των Καθολικών στα τέλη Μαΐου.

Στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία τα ξενοδοχεία στις δημοφιλείς ακτές της Βαλτικής ανοίγουν ήδη από τις 18 Μαΐου, αλλά καταρχήν μόνο για τους ντόπιους, δηλαδή τους κατοίκους του κρατιδίου. Όλα αυτά φυσικά υπό την προϋπόθεση τήρησης των νέων υγειονομικών στάνταρ και με τον πρόσθετο όρο η πληρότητα να μην ξεπερνά το 60%.

Για την εστίαση ισχύουν επίσης νέες αυστηρές προδιαγραφές: τα εστιατόρια επιτρέπεται να ανοίγουν στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία ήδη από το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαΐου μεταξύ 6 το πρωί και 9 το βράδυ. Και εδώ ισχύει ο κανόνας του 60%.

Οι πελάτες μπορούν να εισέρχονται μόνο κατόπιν κρατήσεων προκειμένου να διασφαλίζεται η επιτυχής ιχνηλάτηση σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων. Στα τραπέζια υπάρχει ανώτατο όριο 6 ατόμων, ενώ η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών ορίζεται σε τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Επίσης το προσωπικό πρέπει να φορά μάσκα, όχι όμως και οι πελάτες. Διαφορετικές είναι οι ρυθμίσεις για τα 200 περίπου κάμπινγκ του κρατιδίου. Σε αυτά δεν ισχύει το όριο του 60%, αρκεί να διασφαλίζονται επαρκείς αποστάσεις μεταξύ των τροχόσπιτων και των σκηνών.

Στο επίσης τουριστικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, που βρέχεται από τη Βόρεια Θάλασσα, τα ξενοδοχεία επιτρέπεται να ανοίξουν και πάλι από τις 25 Μαΐου. Για τα δωμάτια ισχύει ένα μίνιμουμ επτά ημερών για την εκ νέου διάθεσή τους.

Με απλά λόγια: ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα μπορεί να διατεθεί/ενοικιαστεί στον επόμενο πελάτη μόνο μετά την παρέλευση τουλάχιστον επτά ημερών. Καφέ, εστιατόρια και υπαίθριες μπιραρίες μπορούν να ανοίξουν στην Κάτω Σαξονία από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου, επίσης φυσικά υπό προϋποθέσεις. 

Και στη Βαυαρία ανακοινώθηκε ένα σταδιακό άνοιγμα ξενοδοχείων και εστιατορίων μέχρι τα τέλη του μήνα. Τηρώντας τις δέουσες αποστάσεις, τα εστιατόρια μπορούν να ανοίξουν και πάλι τους εξωτερικούς τους χώρους από τις 18 και τους εσωτερικούς από τις 25 Μαΐου. Τα δε ξενοδοχεία της Βαυαρίας μπορούν να υποδέχονται και πάλι τουρίστες από τις 30 Μαΐου. «Ωστόσο χωρίς σάουνα, χωρίς wellness, χωρίς πισίνες και υπό αυστηρές προδιαγραφές» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Ζέντερ.

Όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Τουριστικού Συνδέσμου Κάτω Σαξονίας Σβεν Αμπρόσι, «στην τελική δεν έχει τόση σημασία εάν θα είναι η 11η, η 25η Μαΐου ή κάποια άλλη μέρα». Το σημαντικότερο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η προοπτική. 

Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.