Τι θα πουν Μητσοτάκης-Μέρκελ την Πέμπτη στο Βερολίνο

Τι θα πουν Μητσοτάκης-Μέρκελ την Πέμπτη στο Βερολίνο


Για το Βερολίνο αναχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου αύριο, Πέμπτη, θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ. Στόχος της επίσκεψης είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η συζήτηση των μεγάλων αναπτυξιακών δράσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030), οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα. Γι’ αυτό, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στη γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στα Βαλκάνια κι ευρύτερα στην ΕΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και η συνάντησή του με την κ. Μέρκελ θα αποτελέσουν την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου, με τον πρωθυπουργό να βάζει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού

Όπως έγινε γνωστό, αύριο, Πέμπτη, στις 11.00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

-Στις 13.00 (ώρα Ελλάδας), ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ. Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.