Τιμές ρεκόρ για έργα του Άρθουρ Στρίτον

Τιμές ρεκόρ για έργα του Άρθουρ Στρίτον


Έργα του Άρθουρ Στρίτον -ζωγράφου τοπίων, πωλήθηκαν σε τιμές ρεκόρ σε δημοπρασίες τέχνης το 2021 στην Αυστραλία.

Το έργο του «The Grand Canal» (1908), το οποίο απεικονίζει τη Βενετία στις αρχές του αιώνα και δημοπρατήθηκε από τον Οίκο Deutscher και Hackett τον Απρίλιο, πωλήθηκε τρία εκατομμύρια δολάρια.

Ο πίνακας, ο οποίος θεωρείται ευρέως ο καλύτερος του  Στρίτον, ήταν μακριά από τη δημόσια θέα για περισσότερο από έναν αιώνα. Αγοράστηκε πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον Άρθουρ Μπαγιέ και παρέμεινε στην οικογένεια, μέχρι το 2019. Εντοπίστηκε σε κατοικία στη δυτική συνοικία της Βικτώριας από την πρώην επικεφαλής της γκαλερί Χάμιλτον, Σάρα Σμιντ, και φέτος πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ. Με διαστάσεις 92 x 168,5 εκατοστά, το τεράστιο έργο απεικονίζει γόνδολες, φορτηγίδες, αντηρίδες στο νερό, τα κτήρια του παλατιού και την απεραντοσύνη του νερού και του ουρανού.

Τιμές ρεκόρ για έργα του Άρθουρ Στρίτον

The Centre of the Empire (1902) by Arthur Streeton

Ένας άλλος πίνακας του ζωγράφου από την περίοδο που ζούσε στην Αγγλία, με τίτλο «The Center of the Empire» (1902), πωλήθηκε 1.472.727 δολάρια.

Ο Στρίτον επισκέφτηκε τη Βενετία κατά τη διάρκεια του δεύτερου μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του και συνάδελφό του ζωγράφο, Νόρα Κλεντς. Ζωγράφισε πολλά έργα στην ιταλική πόλη, παίζοντας με το χρώμα και το φως. Μια κλασική άποψη της πόλης, από ελαφρώς υψηλότερη προοπτική, απεικονίζεται στο έργο του «Evening, Venice» (1908) που πωλήθηκε 1.012.500 δολάρια.

Τιμές ρεκόρ για έργα του Άρθουρ Στρίτον

Arthur Streeton’s Hobart (1938)

Το έργο «Hobart» (1938) του Αυστραλού ζωγράφου, με θέμα την πρωτεύουσα της Τασμανίας και το όρος Γουέλινγκτον ως τεράστιο σκηνικό, πωλήθηκε 920.455 δολάρια. Ο πίνακας, με διαστάσεις 102 x 152 εκατοστά, δημιουργήθηκε χάρη σε παραγγελία του Τουριστικού Γραφείου της Τασμανίας.

Τιμές ρεκόρ για έργα του Άρθουρ Στρίτον

Arthur Streeton’s Evening, Venice (1908)

Ένας από τους πιο γνωστούς και με μεγαλύτερη επιρροή τοπιογράφους της Αυστραλίας, ο Άρθουρ Στρίτον ήταν βασικό μέλος της σχολής του αυστραλιανού ιμπρεσιονισμού της Χαϊδελβέργης –της πρώτης αυστραλιανής Σχολής Ζωγραφικής. Πέρασε μεγάλο μέρος των αρχών του 20ού αιώνα στην Ευρώπη και υπηρέτησε ως πολεμικός καλλιτέχνης κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά αργότερα επέστρεψε στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε, επίσης, ως κριτικός τέχνης.

Source link

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.