Τρόποι απόφραξης του νεροχύτη του μπάνιου

tropi-apofraxis-tou-nerochyti-tou-baniou

Οι νεροχύτες μπάνιου φράζουν ευκολότερα – υδραυλικοί Αθήνα – , καθώς οι τρίχες, τα υπολείμματα σαπουνιού, η οδοντόκρεμα και άλλα προϊόντα περιποίησης μπορούν να φράξουν τον νεροχύτη. Αλλά πριν καλέσετε έναν τεχνικό από το 24gr, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι απόφραξης του νεροχύτη του μπάνιου που είναι πολύ εύκολοι και, πάνω απ ‘όλα, οικονομικοί.

Αν και επικεντρωνόμαστε στους νεροχύτες μπάνιου, πολλές από αυτές τις μεθόδους απόφραξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους σωλήνες. Οι ακόλουθες τεχνικές είναι δοκιμασμένες και καμία από αυτές δεν περιέχει σκληρά, τοξικά καθαριστικά.

 

1. Μαγειρική σόδα και ξύδι

Αυτή είναι μια αρχαία πρακτική απόφραξης που έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική για τους νεροχύτες μπάνιου. Απλά αναμίξτε 1/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1/3 φλιτζάνι ξύδι σε ένα φλιτζάνι.

Αυτό το μείγμα θα αρχίσει να διογκώνεται γρήγορα και πρέπει να απορρίπτεται αμέσως στην αποχέτευση. Η δράση αφρισμού είναι αυτό που βοηθά στην εξάλειψη των μαλλιών και των ρύπων τόσο αποτελεσματικά. Αφήστε το να καθίσει για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

2. Μαγειρική σόδα και αλάτι

Ένας άλλος αποτελεσματικός συνδυασμός είναι η μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι το καθένα και ρίξτε το μείγμα στην αποχέτευση.

Περιμένετε περίπου δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό κάτω από την αποχέτευση. Και τα τρία συστατικά δημιουργούν μια αρκετά επιθετική χημική αντίδραση και μπορούν να ξεμπλοκάρουν μερικές από τις πιο δύσκολες στάσεις στο νεροχύτη του μπάνιου.

3. Βραστό νερό

Αυτό λειτουργεί εκπληκτικά καλά με ορισμένες αποφράξεις μπάνιου, ειδικά όταν η αιτία είναι τα υπολείμματα σαπουνίου. Το βραστό νερό είναι πιο αποτελεσματικό όταν υπάρχει αργή αποστράγγιση και δεν υπάρχει ήδη νερό στο νεροχύτη. Γεμίστε έναν βραστήρα ή μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράστε το. Στραγγίστε το νερό σε τρία ή τέσσερα διαφορετικά στάδια. Εάν αυτή η μέθοδος λειτουργεί, τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι αρκετά γρήγορα.

4. Κρεμάστρα

Αυτή η μέθοδος μένει τελευταία τελευταία επειδή είναι η πιο περίπλοκη, λένε οι υδραυλικοί Αθήνα. Εάν μπορείτε να αποκλείσετε την αποστράγγιση χρησιμοποιώντας μία από τις παραπάνω μεθόδους, μπορείτε να αποφύγετε αυτήν την εργασία. Εάν όχι, η χρήση κρεμαστής θα πρέπει να καθαρίζει τα πιο επίμονα συντρίμμια.

Υλικά

  • κρεμάστρα
  • πένσα
  • λαστιχένια γάντια
  • λεκάνη

Απενεργοποιήστε την παροχή νερού, καθαρίστε τα πάντα κάτω από το νεροχύτη, τοποθετήστε έναν κουβά με νερό και κλείστε εντελώς το καπάκι.

1ο βήμα

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το καπάκι στο νεροχύτη του μπάνιου. Για να το κάνετε αυτό, κατεβάστε τον νεροχύτη και αφήστε το καπάκι πατώντας το ελατήριο ελατηρίου για να αφαιρέσετε την περιστρεφόμενη ράβδο από τον ιμάντα. Μόλις η περιστρεφόμενη ράβδος αφαιρεθεί από τον ιμάντα, το καπάκι πρέπει να βγαίνει μέσα και έξω από το νεροχύτη σας

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το καθαρίσετε. Φροντίστε λοιπόν να έχετε τα λαστιχένια γάντια σας. Με το καπάκι χαλαρό, μπορείτε να το τραβήξετε από την αποχέτευση του νεροχύτη. Εδώ πρέπει να καθαρίσετε το μηχανισμό του καπακιού από όλες τις ακαθαρσίες, τα μαλλιά και τα συντρίμμια. Εάν χρειάζεστε νερό, χρησιμοποιήστε διαφορετικό νεροχύτη για να καθαρίσετε το καπάκι. Η λεύκανση και το τρίψιμο θα βοηθήσει.

2o βήμα

Αφού καθαρίσετε τον μηχανισμό απενεργοποίησης, θα θελήσετε να πιάσετε την κρεμάστρα σας και να την κάμψετε σε σχήμα που θα σας βοηθήσει να αγκιστρώσετε μάζες μαλλιών και σαπουνιού. Εξετάστε το σχήμα μιας στριμμένης βίδας ή ενός γάντζου ψαρέματος. Μόλις έχετε το σωστό σχήμα, βάλτε το άγκιστρο στην αποχέτευση και μόλις αισθανθείτε απόφραξη, αρχίστε να στρίβετε και να μετακινείτε την κρεμάστρα για να πιάσετε όσο το δυνατόν περισσότερη μάζα.

3o βήμα

Προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερες μάζες με την κρεμάστρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε το εσωτερικό του σωλήνα. Ορισμένες τρίχες και μάζες μπορεί επίσης να μπορούν να τραβηχτούν από το άνοιγμα όπου αφαιρέθηκε η περιστρεφόμενη ράβδος.

4o βήμα

Εάν νομίζετε ότι υπάρχει μεγάλη απόφραξη στην καμπύλη του σωλήνα, όπου δεν μπορείτε να φτάσετε χρησιμοποιήστε μια κρεμάστρα.Εάν φτάσετε στην κρεμάστρα, τότε ίσως χρειαστεί να ξεβιδώσετε το τμήμα του σωλήνα. Αυτό μπορεί ή όχι να είναι απαραίτητο, ανάλογα με τη σοβαρότητα του φράγματος.

Βάλτε τα πάντα πίσω. Τρέξτε λίγο ζεστό νερό στην αποχέτευση για να δοκιμάσετε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς σας. Αφού επανασυναρμολογήσετε όλα τα μέρη ενώ βρίσκεστε εκεί, ελέγξτε τα πάντα για διαρροές και διάβρωση.

Καθαρισμός παγίδας νεροχύτη

Ο σωλήνας σχήματος U κάτω από το νεροχύτη ονομάζεται παγίδα και είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με ένα δύσκολο μπλοκάρισμα. Αυτή η μέθοδος μπορεί να ακούγεται λίγο περίπλοκη, αλλά είναι πολύ απλή και απλά απαιτεί κουβά και υδραυλικό κλειδί. Τοποθετήστε τον κάδο κάτω από το σωλήνα σχήματος U και στη συνέχεια χαλαρώστε τις βίδες και στα δύο άκρα του σωλήνα. Αφαιρέστε το σωλήνα και, εάν είναι δυνατόν, αδειάστε τα πάντα στον κάδο.

Ίσως χρειαστείτε ένα καλώδιο για να σκάψετε στον σωλήνα για να αφαιρέσετε τα συντρίμμια. Αφού καθαρίσετε σχολαστικά την παγίδα, τρέξτε λίγο νερό και μετά επανασυνδέστε. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνουν οι υδραυλικοί Αθήνα και φροντίστε για προβλήματα που μπορεί να χαλάσουν την καθημερινή σας ζωή.

Για προβλήματα απόφραξης που είναι πιο επίμονα και δεν μπορείτε να τα χειριστείτε μόνοι, οι υδραυλικοί Αθήνα είναι πάντα διαθέσιμοι.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για υδραυλικοί Αθήνα:

 

Βιόλα Σοφιάδου

pk-news.gr

Είπα να γράψω και γω αυτά που ξέρω...Εξετάσεις έχουμε;

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.